Ulcinj: Zaplijenjeno 97 kilograma skanka, krijumčar pobjegao uprkos potjeri

Tanjug
Ulcinj: Zaplijenjeno 97 kilograma skanka, krijumčar pobjegao uprkos potjeri

PODGORICA - Granična policija u Ulcinju oduzela je oko 97 kilograma skanka, a Odeljenje bezbjednosti uhapsilo je jednu osobu, dok se za jednom traga. `

Uprava policije saopštila je da je policija u mjestu Darza zaustavila vozilo marke "škoda" albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K. P. (29) iz Albanije.   Nakon zaustavljanja vozač je naglo stavio u pogon vozilo i tom prilikom okrznuo vozilom jednog pripadnika granične policije u predjelu noge.

Nakon toga je, kažu, uslijedila potera za vozilom, koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče.

"Policija je u mestu Klezna zaustavila vozilo marke pasat albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A. H. (30) iz Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K. P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela", ističe se u saopštenju.

Zaplijenjenu drogu, dodaje se, pronašao je pas granične policije koja je bila odbačena, a koju će vještačiti Forenzički centar.

Ističe se da su pronađena 163 pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

"Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A. H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K. P. intenzivno traga", zaključuje se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Oženio se Aleksa Bečić
Oženio se Aleksa Bečić
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana