Uhapšen vozač kamiona iz BiH osumnjičen za smrtni udes

Srna
Uhapšen vozač kamiona iz BiH osumnjičen za smrtni udes

BROD - Vozač kamiona, državljanin BiH (25), osumnjičen je da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u petak kod Okučana, u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena kaznena prijava, potvrđeno je iz PU Brodsko-posavske.

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak oko 15.15 na autoputu kod Okučana, gdje su se sudarili teretno vozilo i automobil, uhapšen je vozač, državljanin BiH, rekao je portparol Policijske uprave Brodsko-posavske Damir Brezić. 
Protiv vozača kamiona policija je podnijela prijavu zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje državljana Srbije - dvojica muškarca od 35 i 38 godina i žena od 57 godina, koji su bili u automobilu.

Prema rezultatima istrage, nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao iz smjera juga ka sjeveru.

Iz smjera zapada u smjeru juga kretao se automobil srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Srbije.

Kod skretanja ulijevo, vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je vozilom prešao u suprotnu traku, kojom je išao automobil.

Zbog nesreće, ta dionica puta je bila privremeno zatvorena.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana