U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj, ukupno zaraženih 70, u Hrvatskoj 56 novooboljelih

Srna
U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj, ukupno zaraženih 70, u Hrvatskoj 56 novooboljelih

PODGORICA/ZAGREB - U Crnoj Gori je potvrđen još jedan slučaj virusa korona, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 70, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se dodaje da je od juče od 18.00 časova analizano 45 uzoraka. "Novi korona virus potvrđen je kod jedne osobe, dok je kod 44 nalaz negativan", navode iz Instituta. U Crnoj Gori do sada je ukupno 70 osoba inficirano ovim virusom, a pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 6.258 lica.

U Institutu kažu da je u Podgorici i Tuzima zaraženo po 27 osoba, u Herceg Novom i Budvi po četiri, Ulcinju i Baru po tri, te u Andrijevici i Danilovgradu po jedna osoba.

U Kliničkom centru Crne Gore kažu da su pacijenti zaraženi virusom korona na liječenju u ovoj ustanovi stabilnih vitalnih parametara.

 U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 14 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa, od kojih dvoje u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike.

U Hrvatskoj 56 novooboljelih, ukupno 551 zaraženih

Štab Civilne zaštite Hrvatske na jutrošnjoj pres konferenciji saopštio je da je u Hrvatskoj potvrđen 551 slučaj zaraze, a da je troje ljudi umrlo od virusa korona.

- Imamo 56 novih bolesnika, što daje brojku od 551 bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro. Prosječna starost je 48,02 godine. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 odsto - izjavio je ministar zdravlja Vili Beroš.

Oporavilo se 37 osoba i nadajmo se da će najveći dio pokazati znakove oporavka, dodao je Beroš.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana