Tužilaštvo bilo naložilo provjeru o mogućim naoružanim ljudima u Cetinjskom manastiru

Tanjug
Tužilaštvo bilo naložilo provjeru o mogućim naoružanim ljudima u Cetinjskom manastiru

PODGORICA - Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju nije zahtijevalo pretres Cetinjskog manastira, ali je, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Upravi policije bilo urgentno naloženo da operativnim provjerama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi, izjavio je za “Pobjedu” rukovodilac ODT Duško Milanović.

“Istog dana (4. septembra) je naloženo Upravi policije - Odjeljenju bezbjednosti Cetinje da operativnim provjerama na terenu utvrde da li u Cetinjskom manastiru ima lica koja posjeduju vatreno oružje ili druga sredstva podobna za izvršenje teških krivičnih djela i urgirano je za hitno postupanje po tom zahtjevu”, navodi se u odgovoru Milanovića na upit podgoričkog lista.

On nije precizirao da li je Uprava policije - Odjeljenje bezbjednosti Cetinje postupila po nalogu Tužilaštva i kakve su operativne mjere preduzete.

Iz ODT je saopšteno da je povodom novinarskih članaka o naoružanim osobama u Manastiru od 4. septembra formiran predmet.

Na Cetinju je 5. septembra, tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, došlo do sukoba protivnika njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastiru s policijom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana