Tužilac naložio da se utvrde sve činjenice u vezi sa skobom navijača Hajduka i policije

Srna
Tužilac naložio da se utvrde sve činjenice u vezi sa skobom navijača Hajduka i policije

ZAGREB - Tužilac je izdao potrebne naloge povodom napada navijača Hajduka na pripadnike policije kod odmarališta Desinec i preduzimaju se i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, saopštilo je Državno tužilaštvo Hrvatske.

-Dežurni zamjenik županijskog tužioca u Velikoj Gorici je, u saradnji sa policijskim službenicima, proveo uviđaj na auto-putu, kod odmarališta Desinec, povodom napada navijača Hajduka na pripadnike MUP-a - navodi se u saopštenju.

Iz tužilaštva su potvrdili da su prilikom sukoba policajci upotrijebili vatreno oružje i da su ranjena dvojica navijača koji su zadobili prostrelne rane.

Obračun navijača i policije dogodio se sinoć oko 21.30 časova na auto-putu Zagreb - Split nakon utakmice Dinama i Hajduka na zagrebačkom Maksimiru.

U bolnicu u Karlovcu sinoć u 22.45 dovezeno je lice sa težim tjelesnim povredama, ali izvan životne opasnosti.

-Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni učesnik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva pucnjave, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, riječ je o prostrelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro - rekao je hirurg Suad Crnica.

Advokat Veljko Miljević u izjavi za HTV ocijenio je da će nakon sukoba navijača i policije krivičnom odgovornošću sigurno biti obuhvaćeno više od 10 osoba.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana