Teška epidemiološka situacija u Tivtu, zatvaraju se Solila i Veliki park

Srna
Teška epidemiološka situacija u Tivtu, zatvaraju se Solila i Veliki park

PODGORICA - Epidemiološka situacija u Tivtu i dalje je teška, zbog čega je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje naložio zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović rekao je na sastanku Opštinskog tima da za sada neće biti zatvorena šetališta, ali da će, ukoliko situacija za sedam dana ne bude bolja, biti prinuđeni da i to učine.

On je ukazao da se pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom i da vjeruju kako će proći nesankcionisano.

“Osuđujemo ovakvo ponašanje i u dogovoru sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pooštrićemo kontrole ovih lica”, naglasio je Komnenović.

On je istakao da je nezadovoljan tim aspektom rada policije i da je to glavni problem sa kojim se Tivat suočava, saopšteno je iz ove opštine.

Prema njegovim riječima, stiče se utisak da građani ne doživljavaju ozbiljno činjenicu da se i dalje na dnevnom nivou bilježi znatan broj novozaraženih osoba.

U tivatskom Domu zdravlja kažu da je trenutno aktivno 299 slučajeva infekcije, a da je 20 ljudi do sada preminulo.

Direktor Doma zdravlja Jasminka Anđelić rekla je da nema uslova da se rad ove zdravstvene ustanove organizuje u dvije smjene zbog većeg broja oboljelih medicinskih radnika.

Ona je navela da je u Dom zdravlja stiglo 20 vakcina za medicinske radnike, a da se za vakcinaciju do sada prijavilo više od 300 osoba starijih od 80 godina.

Komandir Odjeljenja bezbjednosti Tivat Ljubiša Rovčanin rekao je da je policija u proteklih sedam dana kontrolisala 273 osobe i da su podnesene četiri krivične prijave zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana