Sa hrvatskog tržišta se povlači lijek "Salbutamol" za olakšavanje disanja

Srna
Sa hrvatskog tržišta se povlači lijek "Salbutamol" za olakšavanje disanja

ZAGREB - Farmaceutska kompanija “Pliva” iz Hrvatske povlači seriju lijeka “Salbutamol” za olakšavanje disanja zbog sumnje u neispravnost proizvoda.

Kompanija “Pliva”, u saradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode Hrvatske, preventivno povlači seriju lijeka “Salbutamol” od pet miligrama po mililitru rastvora za atomizator zbog sumnje u neispravnost u sastavu proizvoda.

Oni su preporučili da pacijenti lijek vrate u apoteku i obrate se svom doktoru radi nastavka terapije. S tržišta se povlače serije predmetnog lijeka - 15015321, 15000522, 15018422, 15036222 i 15036322, navedeno je na sajtu Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

“Salbutamol Pliva” rastvor za atomizator koristi se za olakšanje teških simptoma stezanja u prsima, piskanja pri disanju i kašlja ili kod osoba s astmom i nekim drugim oboljenjima disajnih puteva.

Iz ove kompanije navode da pacijenti koji su prethodno koristili ovaj lijek nemaju razloga za zabrinutost.

“žPlivaž radi na tome da u apotekama što je prije moguće budu dostupne nove serije lijeka žSalbutamol Plivaž pet miligrama po mililitru rastvora za atomizator”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana