Razriješen Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić

Srna
Razriješen Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić

PODGORICA - Skupština Crne Gore razriješila je večeras dužnosti ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića glasovima 43 poslanika.

Leposavić je smijenjen na prijedlog crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, a zbog stavova izrečenih u Skupštini Crne Gore o Srebrenici kada je tokom odgovora na poslanička pitanja na jednom od prethodnih skupštinskih zasjedanja izjavio da u Srebrenici nije bio genocid.

Protiv razrješenja Leposavića bilo je 27 poslanika, dok je 10 bilo uzdržano.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je bojkot zbog ove odluke od 16 poslanika Demokratskog fronta.

“Ovakvim glasanjem dogodila se velika prevara glasača sa izbora 30. avgusta, jer je uspostavljena neprincipijelna koalicija DPS i dijelova Vlade Crne Gore. Zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su 30. avgusta dobili glasove građana Crne Gore da se oslobodimo DPS-a i da sa njima ne gradimo Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje”, rekao je Radunović.

On je rekao da su dobili glasove građana koji “nisu očekivali da će se sa glasovima poslanika DPS-a smjenjivati naši ministri”.

“Do tada, dok se ne dogovorimo o tome, mi više nećemo ulaziti u plenum, ako ima bilo ko ovdje neku novu većinu samo izvolite. Ko hoće sa Demokratskim frontom od onih koji su pobijedili 30. avgusta može sa nama da se dogovori o svemu, imamo mogućnost, ima nas 41”, rekao je Radunović, nakon čega je sjednica završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana