Nestalu djevojčicu Kjaru u šumi čuvao pas

Srna
Nestalu djevojčicu Kjaru u šumi čuvao pas

KOTOR - Cijelo crnogorsko primorje diglo se na noge prije dva dana kada je objavljeno da je u kotorskom naselju Kavač nestala djevojčica (8) Kjara.

I nisu Crnogorci tragali samo za njom, već i za psom koji je bio sa njom.
U akciji spasavanja učestvovali su policajci, vatrogasci, mornarica ali i mještani. 

Bez prekida su 24 sata tragali za djevojčicom koja je državljanka Južne Afrike sa prebivalištem u Crnog Gori.

"Vjerujte mi da je sat vremena nakon što je objavljeno da je djevojčica nestala, došlo toliko ljudi da je traži da bukvalno nije moglo da se kontroliše gdje se kreće sav taj narod. Što se tiče ovog slučaja nije bilo ničeg osim dječije znatiželje, koja je prouzrokovala ovaj problem", rekao je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

Nakon što je ova priča dobila srećan kraj, djevojčica je zbrinuta u kotorsku bolnicu gdje joj je ukazana potrebna njega.

Kako kažu zaposleni, svi su emotivno dočekali Kjaru koja je bila toliko druželjubiva i nasmijana da je htjela sa svima da se zagrli i da poigra. Na sreću djevojčica nije imala nikakve povrede, ali je radi predostrožnosti zadržana u bolnici tokom noći.

Još jedan junak ove priče je njen pas za kojim se takođe tragalo, prenosi ddl.rs.

"Pas je stalno bio sa Kjarom. Kada su se umorili pas je iskopao rupu za devojčicu da se sakrije i legne ispred nje da joj da toplinu. Pošto je bio izboden trnjem, Kjara je izvadila svaki trn, dok je on njoj lizao ruke da ih ugrije. Na kraju je stavila glavu na njegova leđa i zaspala", napisala je u objavi Kjarina vaspitačica.

Kako je dalje objasnila, Kjara i pas su ujutru nastavili put ka zvucima automobila. Kada ih je vojska vidjela i krenula sa njima, pas se uplašio i pobjegao.

Kada je Kjara bila na sigurnom i pas se sam vratio svojoj kući. Devojčica nije vlasnica psa, ali ga je štitila kao da jeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana