Nakon jučerašnje teške nesreće vozač autobusa u pritvoru, na Kosovu i Metohiji dan žalosti

Srna, Agencije
Nakon jučerašnje teške nesreće vozač autobusa u pritvoru, na Kosovu i Metohiji dan žalosti

SLAVONSKI BROD - Vozač prištinskog autobusa koji je juče sletio sa auto-puta kod Slavonskog Broda je predat pritvorskom nadzorniku, saopšteno je iz policije.

U slijetanju autobusa poginulo je 10 ljudi, a 45 je povrijeđeno.

U saopštenju je navedeno da je vozač, osumnjičeni 52-godišnji državljanin samoproglašenog Kosova, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje saobraćajne nesreće, predat pritvorskom nadzorniku, a potom će biti predat i Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu na dalje postupanje.

Državno tužilaštvo donijeće odluku o daljem toku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača biti zatražen pritvor ili će biti pušten na slobodu, prenosi "Indeks".

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač nije kretao sredinom obilježene trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se rano juče ujutru dogodila na auto-putu kada je autobus iz Frankfurta prema Kosovu sletio s kolovoza i prevrnuo se, poginulo je deset ljudi - devet putnika i jedan vozač.

U bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju su zadržana 42 putnika povrijeđena u slijetanju prištinskog autobusa, od kojih 15 ima teške tjelesne povrede, a četvoro je operisano.

Na mjestu događaja intervenisali su i vatrogasci radi izvlačenja tijela.

Godišta i imena državljana koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći objavili su kosovski mediji. Najmlađa žrtva nesreće bila je 2002. godište, dok je najstarija 1956. godište.

U trenutku nesreće, poginuo je Naser Sylmetaj koji se nalazio na mjesto suvozača.

Kako navode mediji, među poginulima je i djevojka Anjeza Belanica, koja je i najmlađa stradala, te L. K. (1982), N. S.,S. Rr. (1975), A. I. (1983), , V. B. (1975), Xh. M. (1956), K. K. (1981), A.H. (1966) i A.B.

Na Kosovu i Metohiji danas je dan žalosti.

Dan žalosti je proglasila predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, koja je zbog tog tragičnog događaja prekinula posjetu Japanu i danas će doputovati nazad u Prištinu.

Kosovski premijer Aljbin Kurti otputovao je juče u Hrvatsku, gdje je posjetio povrijeđene, koji su hospitalizovani u Slavonskom Brodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana