Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, svoj dolazak smatram kao zalog za budućnost

Tanjug
Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, svoj dolazak smatram kao zalog za budućnost

KNIN - Boris Milošević, SDSS-ov potpredsjednik hrvatske vlade, rekao je poslije proslave operacije "Oluja" u Kninu da je u obraćanjima hrvatskih zvaničnika čuo poruke pomirenja i da je njegov dolazak u Knin zalog za budućnost.

"Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalnost. Sjećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još svježe. Čuo sam poruke pomirenja, mira i budućnosti, i tako smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost", rekao je Milošević novinarima u Kninu po završetku manifestacije.

Milošević je dodao da je hrvatsko društvo sazrelo da mogu da se čuju i međusobno poštuju svi, bez obzira na nacionalnost.

"Važno je da društvo prihvati da su Srbi u Hrvatskoj imali svoje žrtve i svoja stradanja i da sjećanja na te žrtve moramo poštovati. I smatram da je ovo samo prvi korak", rekao je Milošević.

Napade zbog odluke da prisustvuje kao Srbin proslavi "Oluje" vidi kao očekivane:

"Razumijem to prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpjeli bol i osjetili nepravdu", rekao je Milošević.

Njegovo prisustvo proslavi u Kninu naišlo je na niz negativnih reagovanja.

Milošević je donedavni predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), prema čijim podacima je tokom ove završne akcije etničkog čišćenja iz Hrvatske protjerano 200.000 Srba, a ubijeno gotovo 2.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana