Milanović: Između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike

GS
Milanović
Foto: Večernji list | Milanović

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je u svečanoj sjednici Gradske skupštine povodom obilježavanja Dana Grada Zagreba nakon koje je komentarisao neučestvovanje na obilježavanju Dana državnosti.

- 2001. godine je donesena jedna pametna odluka, da se taj dan koji ni po čemu nije Dan državnosti poveže s referendumom kada su ljudi glasali za nezavisnost Hrvatske. Dvadeset godina niko o tome nije govorio. Došao je čovjek iz režimske kuće i odlučio to promijeniti. Slavi, ko ti brani, ali da će me privesti, nećeš. Ja sam stavio zastavu na svoju zgradu, jedini sam stavio. Šta su to sve četnici u mojoj ulici. Juče dođem u Omišalj, niko nije okačio zastavu - rekao je Milanović, prenosi Večernji list.

U trenutku dok je Milanović držao govor u Skupštini, jedan je muškarac viknuo 'Slava Ukrajini, hvala Hrvatskoj', a to je komentarisao kasnije pred novinarima.

- Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput 'Za dom spremni' sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te prevaspitavati. Međutim, između 'Za dom spremni' i 'Slava Ukrajini' nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili stotine hiljada Poljaka, Židova. To ne želim slušati u hrvatskom prostoru - rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana