Kitarović se predomislila, traži kancelariju i poslije mandata

Tanjug
Kitarović se predomislila, traži kancelariju i poslije mandata

ZAGREB - Odlazeća hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, se predomislila i odustaje od namjere da ne traži na raspolaganje kancelariju koju će koristiti poslije isteka mandata, 18. februara.


Portal Index podsjeća da je Grabar-Kitarović započela svoj mandat obećanjem da će izmjestiti predsjednički kabinet sa Pantovčaka u cilju štednje.

Završava ga, kažu, najavom da će tražiti Kancelariju koju će koristiti po isteku mandata.

Ona je, naime, za Novu TV rekla da je mislila da nakon 18. februara neće tražiti kancelariju, ali se, kaže, predomislila.

Želi da "nastavi da radi na brendiranju Hrvatske" i za to joj, kaže, treba baza.

Ne može, dodala je, da sjedi negdje i ništa ne radi.

Tvrdi da svog nasljednika, Zorana Milanovića, neće ni kritikovati, ni hvaliti, ni komentarisati njegov rad.

- Ali ono što ću svakako nastaviti da radi je brendiranje Hrvatske, na promoisanju naših interesa, na rešavanju društvenih pitanja, od zlostavljanja u Hrvatskoj generalno, ne samo u porodici, već u školama i drugim mestima, zaštiti okoline, čistom Jadranu i slično - rekla je Grabar-Kitarović.

Prema važećim propisima, Grabar Kitarović ima pravo da šest meseci dobija naknadu u visini plate koja iznosi 24.376,20 kuna neto, a zatim još šest meseci 50 posto od te plate.

Kao bivša predsednica ima pet godina pravo na kancelariju, na dva državna službenika, ličnog vozača i službeno vozilo, a pravo na fizičku zaštitu imaće trajno.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana