Kapetan Dragan na slobodi

Srna
Kapetan Dragan na slobodi

ZAGREB- Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, rano jutros pušten je iz zatvora u Lepoglavi i protjeran iz Hrvatske, javili su hrvatski mediji.

Vasiljkovića su u Lepoglavi preuzeli policajci koji su ga prebacili do graničnog prelaza Bajakovo, gdje je oko 9.30 časova protjeran iz Hrvatske.

Njemu je izdato rješenje sa zabranom ulaska i boravka na području "Evropskog privrednog prostora" u trajanju od 20 godina.

U Ministarstvu pravosuđa su potvrdili da je Vasiljković pušten nakon što je odslužio zatvorsku kaznu.

Vasiljković je izdržao zatvorsku kaznu od 13,5 godina na koju je bio osuđen u Hrvatskoj. On je od početka negirao krivična djela ratnog zločina koja su mu stavljana na teret i tvrdio da su svjedoci lažno svjedočili.

Budući da mu je u izdržavanje kazne uračunato i vrijeme provedeno u ekstradicionom zatvoru u Australiji od osam godina i devet mjeseci, te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, kazna mu je istekla u martu ove godine.

Ranije su mu u čak tri navrata odbijani zahtjevi za uslovnim prijevremenim otpustom.

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je u Australiji gdje je živio i bio trener golfa. Hrvatskoj je izručen u maju 2015. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana