Joanikije: Odbranili smo svetinje od bezbožne vlasti

Tanjug
Foto: Radio Svetigora

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije služio je liturgiju u Spasovdanskom hramu u Šibeniku, uz sasluženje domaćina episkopa dalmatinskog Nikodima, monaštva i sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije dalmatinske i poručio da je Božji blagoslov da se narod sa episkopima i sveštenicima objedini oko svetinja.

"I onda kada je izgledalo da ćemo da nestanemo, tada smo uzišli sa Hristom na golgotu i Gospod nas je ukrijepio i pokazao silu i blagodat svoje Crkve, njenu nepobedivost", poručio je mitropolit u besjedi.

Naveo je da smo, kako je rekao, "u jednom momentu bili prinuđeni da branimo svetinje". "To je bio Božiji blagoslov da se saberemo oko naših svetinja, da se objedinimo i tako odbranimo od bezbožne vlasti, koja je htjela ne samo da oduzme svetinje i prepiše na državu, nego da nas ponizi, da nam obriše pamćenje i marginalizuje do nestanka", naveo je mitropolit povodom dvije godine od izglasavanja spornog Zakona o slobodi veroispovijesti, koji je predložila vlast Mila Đukanovića.

Poručio je da, kada se narod sa svojim episkopima, sveštenicima, objedini oko svetinja, to je velika sila i blagoslov Božiji. To je ona sila koja je nepobjediva, ali koja nikoga neće povrediti. To je ono oružje koje djeluje spasonosno - to je sila Božije ljubavi, istine, pravde i dobrote, a to je ono što je nepobjedivo, a uvijek pobjeđuje", rekao je mitropolit juče u Šibeniku, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana