Britanac nad pravnim licem iz Crne Gore počinio računarsku prevaru "tešku" 13.150 evra

Srna
Foto: Arhiva

PODGORICA- Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv državljanina Velike Britanije čiji su inicijali J.H. /23/ zbog sumnje da je računarskom prevarom oštetio pravno lice iz Crne Gore za 13.150 evra.

Osumnjičeni je počinio krivično djelo tako što je izmijenio podatke o plaćanju, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom, službenicima Interpola Podgorica, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa J.H. na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

Osim toga, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu i protiv lica čiji su inicijali S.A. /33/ iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu jednog fizičkog lica sa prebivalištem u Podgorici.

Sumnja se da je S.A. posredstvom jedne društvene mreže oštećenom i članovima njegove porodice uputio prijetnje po život i tijelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana