Ujedinjena Srpska: CIK uputio listiće na pogrešne adrese za glasanje putem pošte u Srbiji

Srna
Ujedinjena Srpska: CIK uputio listiće na pogrešne adrese za glasanje putem pošte u Srbiji

BRATUNAC - Predsjednik Ujedinjene Srpske u Bratuncu Miladin Radović izjavio je Srni da je Centralna izborna komisija BiH napravila nezakonitosti i propuste u organizovanju glasanja putem pošte u Srbiji jer su se mnogi građani žalili da im nisu isporučeni glasački listići, odnosno da su upućeni na druge adrese, u druga mjesta.

- Dobili smo mnogo pritužbi građana koji su trebali da glasaju putem pošte u Srbiji da im nisu isporučeni glasački listići, odnosno da su upućeni na druge adrese, u druga mjesta i da ih je to onemogućilo da ostvare biračko pravo. Riječ je o znatnom broju birača koji su oštećeni na taj način - ukazao je Radović.

On je ocijenio da je to nedopustivo i da je u pitanju izborna obmana birača, odnosno krivično djelo uskraćivanje prava građanima da biraju na izborima, što može da utiče na konačan izborni rezultat i izaziva sumnju u regularnost izbora i na izborni inženjering.

Radović je rekao da je ova stranka očekivano ostvarila izvanredan rezultat u ovom mjestu i da je sa 1.033 dobijena glasa druga po broju glasova u budućem sazivu lokalne skupštine.

- Drugi smo po broju glasova iako Ujedinjena Srpska prvi put učestvuje na lokalnim izborima i to je dokaz našeg dobrog rada, aktivnosti i dobrog izbora kandidata za odborničku listu, što su građani prepoznali i ukazali nam povjerenje u velikom broju - rekao je Radović i zahvalio biračima.

On je istakao da je ova stranka pružila podršku nezavisnom kandidatu za načelnika bratunačke opštine Srđanu Rankiću koji, prema preliminarnim podacima sa redovnih biračkih mjesta, ima prednost od 730 glasova nad kandidatom SNSD-a Nedeljkom Mlađenovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana