Ponovljeni izbori u Suhači 29. novembra, čekaju instrukcije za članove biračkih odbora

Srna
Ponovljeni izbori u Suhači 29. novembra, čekaju instrukcije za članove biračkih odbora

NOVI GRAD - Predsjednik Opštinske izborne komisije u Novom Gradu Ljuban Knežević rekao je danas Srni da će u nedjelju, 29. novembra, biti ponovljeni izbori na biračkom mjestu Suhača, te da se čekaju instrukcije Centralne izborne komisije BiH u vezi sa određivanjem članova biračkih odbora za ovo biračko mjesto.

Knežević je rekao da je OIK obaviješten iz CIK-a da je ova komisija donijela odluku kojom se poništavaju izbori održani 15. novembra na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad za nivo vlasti načelnik opštine Novi Grad i Skupštinu opštine.

Prema njegovim riječima, za izborni proces 29. novembra u biračom odboru ne mogu biti članovi, njih pet koji su taj posao radili 15. novembra.

Izbori u Novom Gradu su održani na 51 redovnom i jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

OIK je prekinuo izborni proces na biračkom mjestu Suhača oko devet časova.

Kako je naznačeno u odluci CIK-a, ponovljeni izbori na biračkom mjestu Suhača biće sprovedeni na osnovu istih kandidatskih lista i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišćeni na dan lokalnih izbora 15. novembra.

Na redovnom biračkom spisku je 620 birača.

CIK je u međuvremenu obradio podatke sa redovnih biračkih mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad na osnovu koji je kandidat za načelnika opštine Miroslav Drljača (SNSD) dobio 6.142 ili 51,40 odsto glasova, a kandidat Slobodan Stanić (SDS- PDP) 5.807 ili 48,60 odsto glasova.

Odbornička lista Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) osvojila je 37,84 odsto glasova, Srpska demokratska stranka (SDS) 19,77 odsto, Demokratski narodni savez (DNS) 10,31 odsto, Partija demokratskog progresa (PDP) 9,59 odsto, Socijalistička partija 6,68 odsto, Stranka demokratske akcije (SDA) 6,46 odsto, Zajedno za Novi Grad (NDP,DS, DEMOS,US) 5,86 odsto, Socijaldemokratska partija BiH (SDP) 1,09 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana