Naoružani muškarac priveden na putu ka Bijeloj kući, prijetio da će ubiti Bajdena

Srna
Naoružani muškarac priveden na putu ka Bijeloj kući, prijetio da će ubiti Bajdena

VAŠINGTON - Naoružani muškarac priveden je na putu ka Bijeloj kući, gdje je želio da ubije nekoliko osoba na visokom položaju, uključujući predsjednika SAD Džozefa Bajdena, objavio je danas „Sputnjik“.

Među drugim „metama“ bili su glavni savjetnik Bijele kuće za zdravstvo Entoni Fauči, bivši predsjednici Barak Obama i Bil Klinton, te glavni izvršni direktor kompanije „Meta“ (“Fejsbuk“) Mark Zakerberg.

Sudski dokumenti pokazuju da je Kuačua Brilion Siong (25) započeo putovanje iz Sakramenta u Kaliforniji, te da ga je policija zaustavila 21. decembra zbog agresivne vožnje. Tokom razgovora sa policijom, on je priznao da se uputio ka Vašingtonu kako bi se „borio protiv zlih demona u Bijeloj kući“.

On je rekao da je radio u prodavnici mješovite robe dok ga nije „pozvao Bog“, a žalio se na rad službi za sprovođenje zakona zbog navodnog „zlostavljanja djece“ tokom mandata Džozefa Bajdena.

Policajci su u automobilu privedenog lica pronašli automatsko oružje „AR-15“, municiju, pancir, šaržere i setove prve pomoći.

Prema dokumentima suda, Siong je tvrdio da je „jedini čovjek koji može da oslobodi SAD od zla“ i da je neophodno da ubije one koji su na vlasti.

On je rekao da će učiniti sve što je potrebno da završi svoju misiju i da će se uputiti ka Bijeloj kući čim bude pušten iz pritvora.

Siong je optužen zbog prijetnji.

Incident nije prvi planirani napad na Bajdenovu administraciju. Policija je u maju uhapsila Džona Torntona (39) iz Novog Meksika, koji je prijetio da će otići u Vašington da „ubija demokrate“, radnike kompjuterske kompanije i pojedine članove svoje porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana