Kovačević: U odnosu na Dodika Trivićeva ima jedino prednost od deset miliona dolara

Srna
Kovačević: U odnosu na Dodika Trivićeva ima jedino prednost od deset miliona dolara

BANjALUKA - Jelena Trivić tvrdi da ima neku prednost od deset u odnosu na Milorada Dodika i tu vjerovatno misli na prednost od deset miliona američkih dolara, jer to je jedino što joj ne sporimo i jedino što bi moglo da bude tačno, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da su u posljednjih mjesec dana imali priliku da vide najmanje deset istraživanja koje su radile raznorazne agencije i da ne postoji baš nijedno u kojoj Milorad Dodik nije imao barem 12 odsto glasova prednosti u odnosu sa protivkandidata.

"To negdje djeluje i potpuno logično, kada pogledate kako stvari izgledaju na terenu. Tamo gdje opoziciji dođe 300 ljudi, kod nas dođe 3.000 i više. I to se vidi na svakom koraku", istakao je Kovačević za RTRS.

Kovačević je naglasio da je Milorad Dodik ozbiljan kandidat i državnik koji se sutra sastaje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, drugi put ove godine, i dogovara važne ekonomske projekte za sve građane Srpske.

"S druge strane, imate nekoga ko želi da bude protivkandidat i nudi se kao neka alternativa. Riječ je o osobi koja se u svojoj političkoj karijeri jedino uspjela sresti sa Kristijanom Šmitom, koji je nepozvan, bez ikakvog legitimiteta i neizabran došao ovdje samo sa jednim ciljem da Republike Srpske ne bude i da ne bude prava za srpski narod", ukazao je Kovačević, dodavši da će građani Srpske znati sve to najbolje ocijeniti.

S druge strane, naveo je Kovačević, razumije Jelenu Trivić koja pokušava da komunicira na taj način, jer nije lako kad unaprijed vidite da ćete ubjedljivo da izgubite i onda morate na neki način da animirate barem ono malo glasača koji će da glasaju za vas i da i njih ne obeshrabrite.

"Sve su to legitimne stvari, neka ljudi govore šta govore, mi idemo na teren, idemo da radimo, da se pogledamo sa ljudima u oči, idemo da završimo ovu kampanju i da odmah poslije toga nastavimo sa ozbiljnim poslovima za Republiku Srpsku - da završavamo auto-puteve, da konačno zajedno sa Srbijom povežemo kompletnu Republiku Srpsku sa Srbijom od Novog Grada, da dođemo do, nažalost, i dalje granice u Bijeljini, i da povežemo Banjaluku i Beograd, cijelu Republiku Srpsku jednim srpskim auto-putem.

Nastavljamo da gradimo auto-puteve, da razvijamo naš energetski sektor što je veoma značajno u ovom nestabilnom vremenu. Između ostalog to je ono što i trenutno dogovara Milorad Dodik sa Vladimirom Putinom i što je prije dva, tri dana dogovarao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom", precizirao je Kovačević.

On je rekao da nastavljaju da rade ozbiljan posao za građane Republike Srpske, da štite ustavnu poziciju Republike Srpske bez obzira na razne prijetnje.

"Jer, mi nismo ti koje kao Jelenu Trivić i njene kolege može neko da nazove telefonom i da pobjegnu iz Narodne skupštine kada je bitno da se sačuvaju prava našeg naroda. Mi nismo ti, mi smo oni kojima naređenje izdaju samo građani i narod Republike Srpske. Takvi ćemo i ostati i idemo zajedno sa našim narodom da gradimo jaku i slobodnu Republiku Srpsku", poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana