Izbori u Srebrenici i Doboju: Ubjedljiva pobjeda Grujičića i Jerinića, osvojili više od 67 odsto glasova

GS
Izbori u Srebrenici i Doboju: Ubjedljiva pobjeda Grujičića i Jerinića, osvojili više od 67 odsto glasova

SARAJEVO- Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić, a ubjedljivu pobjedu u trci za gradonačelnika Doboja ostvario je kandidat SNSD-a Boris Jerinić.

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar je rekao da je Grujičić osvojio 5.189 glasova ili 67,62 odsto glasova, kandidat SDA Alija Tabaković 2.433 glasa ili 31,7 odsto, te nezavisni kandidati Mile Janjić i Aleksandar Simić 28 glasova, odnosno 24 glasa.

Prema njegovim riječima, u ove rezultate su uključeni i rezultati sa onih biračkih mjesta na kojima nisu poništeni izbori, a koji su održani 15. novembra prošle godine.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu on je rekao da je odziv birača na biračkim mjestima na kojima su juče ponovljeni izbori iznosi iznosi 42,87 odsto, dok kompletan odziv na svim redovnim biračkim mjestima iznosi 46,53 odsto.

Bakalar je naveo daće rezultati za Skupštinu opštine Srebrenica biti objavljeni ujutru, na veb stranici CIK-a.
On je naveo da prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nije bilo utvrđenih propusta, a ni informacija koje bi ukazivale na ugroženost samog izbornog procesa, osim jednog slučaja narušavanja javnog reda.

Prema prvim preliminarnim rezultatima na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju najviše glasova osvojio je Boris Jerinić - 19.148 ili 67,44 odsto, saopšteno je na konferenciji za novinare CIK-a.

U Dobiju je obrađeno 96 biračkih mjesta od ukupno 106.

Kandidat Socijalističke partije Srđan Todorović osvojio je 4,645 glasova, odnosno 16,36 odsto, dok je kandidat SDS-a Cvijan Filipović osvojio 4.600 glasova ili 16,20 odsto.

- U glasove su uključeni i rezultati sa biračkih mjesta na kojima izbori nisu ponovljeni - rekao je Bakalar.

Istakao je da se prvi rezultati za odbornike u Skupštini grada Doboj očekuju u jutarnjim časovima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana