Zvaničnici Srpske čestitali krsnu slavu grada: Banjaluka da nastavi putem prosperiteta i razvoja

Srna
Zvaničnici Srpske čestitali krsnu slavu grada: Banjaluka da nastavi putem prosperiteta i razvoja

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su krsnu slavu grada Banjaluke, Spasovdan, koja se obilježava sutra, 28. maja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u svojoj čestitki istakao da je Banjaluka danas postala moderan republički, administrativni, privredni, univerzitetski, turistički i kulturni centar Republike Srpske i da se svaki dan sve više razvija.

Čestitajući krsnu slavu grada - Spasovdan gradonačelniku Igoru Radojičiću, gradskoj vlasti i svim stanovnicima Banjaluke, Dodik je istakao da zahvaljujući predanom radu ova lokalna zajednica sve više poprima epitete modernog evropskog grada.

Dodik je istakao da je gradska vlast zajedno sa svojim sugrađanima, a uz svesrdnu pomoć republičkih institucija, uspjela da savlada i epidemiju virusa korona koja je najviše pogodila Banjaluku.

"Vjerujem da ćete i nakon ove epidemije, koja je ostavila dalekosežne posljedice, uspjeti da nastaviti da radite na razvoju i modernizaciji grada, uprkos svim poteškoćama, s ciljem stvaranja još boljih uslova za život svih njegovih građana, kao i unapređenja poslovnog ambijenta i zapošljavanja", navodi se u čestitki.

On je poželio da gradonačelnik Banjaluke, zajedno sa svojim saradnicima, sugrađanima i svim ljudima dobre volje proslavi krsnu slavu u radosti i u skladu sa tradicijom i običajima srpskog naroda.

"Imate moju punu podršku u budućem radu i želim vam mnogo uspjeha u realizaciji vaših ideja i planova koji su na dobrobit svih građana Banjaluke i Republike Srpske", naglasio je Dodik u čestitki.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Spasovdana - krsne slave grada Banjaluka, uputila je čestitku gradonačelniku Igoru Radojičiću i svim građanima grada na Vrbasu.

" Povodom krsne slave grada Banjaluka - Spasovdana, Vama i svim građanima Banjaluke, upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da i u narednom periodu nastavite putem razvoja i prosperiteta. Čvrsto vjerujem da ćete, kao i do sada, sve raspoložive resurse i aktivnosti usmjeriti na stvaranje što kvalitetnijeg i sadržajnijeg života u najvećem gradu Republike Srpske, te konkretnim djelima i projektima potvrditi status grada, prepoznatljivog i u regionalnim okvirima " navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je građanima Banjaluke i gradonačelniku Igoru Radojičiću krsnu slavu grada Spasovdan, istakavši da je ponosan na činjenicu da je rukovodstvo grada, zajedno sa institucijama Srpske i građanima, predanim i odgovornim radom uspjelo da odgovori na izazove usljed pojave virusa korona.

Uvjeren da će rukovodstvo grada i u budućnosti nastaviti da razvija i modernizuje Banjaluku, Višković je poručio da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pruži podršku.

"Poštujući bogatu tradiciju i vrijednosti na kojima počiva ovaj praznik, želim vam puno uspjeha u daljem radu", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima Banjaluke i gradonačelniku Igoru Radojičiću krsnu slavu grada - Spasovdan, sa željom da je proslave u miru i sreći.

On je uvjeren da će gradska vlast i uprava ostati posvećeni izgradnji Banjaluke kao savremenog i uređenog evropskog grada, te primamljive turističke destinacije sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem i grada u kojem je zadovoljstvo živjeti i raditi.

Čubrilović je Radojičiću poželio da nastavi da radi na daljem razvoju grada i gradske infrastrukture u interesu građana.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitku gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću povodom krsne slave grada - Spasovdana.

"Povodom krsne slave grada Banjaluka - Spasovdana, Vama, odbornicima Skupštine grada, sveštenstvu Parohije banjalučke i svim građanima Banjaluke, upućujem iskrene čestitke", navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjedavajući Tegeltija je poželio da ovaj praznik, uz poštovanje naše bogate tradicije i vrijednosti na kojima ona počiva, bude vodilja za stvaranje što kvalitetnijeg života za sve građane Banjaluke, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana