Zoran Talić: U kontinuitetu vodimo aktivnosti s ciljem zaštite gradske imovine

Aleksandar Stojanović
Zoran Talić: U kontinuitetu vodimo aktivnosti s ciljem zaštite gradske imovine

BANjALUKA - Grad aktivno sprovodi i prati sve aktivnosti po pitanju zaštite gradske imovine, rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić komentarišući posljednju odluku Vrhovnog suda koji je presudio da se postupak oko zemljišta Poljoprivredne škole vrati na početak.

 - Grad je na korak da vrati u posjed milionski vrijednu nekretninu i zemljište i to je samo jedna u nizu povoljnih presuda za grad u posljednje vrijeme. Još prije dvije godine zajedno sa gradonačelnik stavili smo na dnevni red pitanje zaštite gradske imovine i na tome se radi u kontinuitetu – rekao je Talić.

On je istakao da grad aktivno pristupa rješavanju pitanja imovine Sokolskog doma, zgrade Radničkog univerziteta, te pitanje zemljišta stare autobuske stanice u centru grada.

- Zaštita Gradske imovine je itekako bitna jer kroz nju dobijamo nešto novo na teritoriji grada za sve gradjane te stvaramo nove vrijednosti. Naprimjer, na teritoriji stare autobuske stanice planiran je novi Gradski trg a vraćeni objekat Sokolskog doma, biće osposobljen za sportske sadržaje sa kojim ćemo sigurno dobiti prostor za stvaranje novih sportskih talenata.Ono što je još bitno napomenuti, jeste da se aktivno popisuje kompletna imovina grada kada su u pitanju poslovni prostori i nepokretnosti - istakao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana