Vrijeme poslužilo maturante Tehnološke škole: Srećni, ponosni i elegantni prodefilovali gradom

J.Sa
Foto: D.Pozderović

BANjALUKA - Žarko sunce ispratilo je maturante Tehnološke škole koji su večeras krasili Trg Krajine gdje su se okupili kako bi se fotografisali sa roditeljima, drugarima i profesorima.

Sretni što kiša ne remeti njihovo slavlje, i sa nadom da će vedro ostati sve dok ne uđu u hotel "Bosnu" gdje će nastaviti slavlje. 

Maturantica Lea Tokalić koja je završila za kozmetičkog tehničara, za "Glas Srpske" rekla je da su osjećanja pomiješana.

- Ubuđena sam zbog mature i završetka škole, ali postoji i strah od "svijeta odraslih". Trenutno se nalazim na raskrsnici za budućnost, da li početi raditi ili ipak nastaviti školovanje - kaže Tokalićeva ističući da joj je želja  da nastavi sa nečim poptuno nevezanim za prithodno školovanje.

-Što se tiče sjećanja ostaće mi još dugo eksurzija, bježanja sa časova pa čak i profesori koji su se trudili da nam prenesu znanje najbolje što znaju, jako sam im zahvalna na tome - zaključuje ona. 

Pogledajte fotogaleriju

O V D J E

Vesela i razigrana dok joj trubači sviraju omiljenu pjesmu, maturantica Tamara Delić koja je završila za frizera, kaže da je uzbuđena što je školovanje privela kraju.

- Evocije su me savladale. Drago mi je da sam završila srednju školu, ne planiram na fakultet. U najljepšem sjećanju ostaće će mi praksa i frizure koje smo pravili - kaže uzbuđena maturantica Delić. 

Isti entuzijazam dijelu i njena drugarica Milana koja ističe da je dugo čekala maturu, te da se mjesecima spremala za istu.

- Ovo je nevjerovatan osjećaj, ne mogu da vjerujem da sam došla do kraja srednje škole. Planiram da upišem fakultet, ali još nisam odlučila šta bih - kaže Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana