Vatrogasna brigada dobila mlađi kadar

GS
Foto: Vatrogasna brigada Banjaluka

BANjALUKA - U prostorijama Vatrogasno - spasilačke brigade Banjaluka 16 pripravnika je pristupilo ovoj službi nakon šestomjesečne obuke i polaganje stručnog ispita za profesionalnog vatrogasca-spasioca.

"Želimo da čestitamo našim mlađim kolegama i im poželimo uspješan nastavak rada u Profesionalnoj teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Banjaluka", stoji u saopštenjeu ovog Odsjeka.

Vatrogasci pripravnici i ranije prošli obuku "Spasavanje sa strmih terena" koju su realizovali pripadnici Gorske službe spašavanja Banjaluka, a prethodno je uspješno izvedena i završena obuka "Rescue 3", odnosno spasavanje na vodi, koja je realizovana sa instruktorima iz Rafting centra "Kanjon", baš kao i ronilački kurs za kategoriju "Ronilac sa jednom zvijezdom".

"Vatrogasci pripravnici su u toku pripravničkog staža sticali iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, nakon čega su stekli  uslove za polaganje stručnog ispita za vatrogasca", istakli su oni.

Podsjećamo, Gradska uprava je početkom godine, nakon 20 godina raspisala konkurs za vatrogasce, a sve sa ciljem da se poboljša starosna struktura, odnosno podmladi Vatrogasna brigada.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana