Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka u petak: Pred odbornicima set ekonomskih mjera

Aleksandar Stojanović
Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka u petak: Pred odbornicima set ekonomskih mjera

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana u petak u 12 časova u Banskom dvoru, isključivo sa ciljem ublažavanja ekonomskih poslijedica koje su izazvane pojavom virusa korona u Banjaluci, izjavio je predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić nakon današnjeg zasjedanja skupštinskog Kolegijuma.

- U Gradskom štabu za vanredne situacije, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, utvrđene su određene ekonomske mjere koje su u nadležnosti grada a koje bi trebalo pomoći poslovnim subjektima i stanovništvu. Te mjere su već ranije predstavljene javnosti a odnose se na subvencije poslovnim subjektima u vidu komunalnih taksa i naknada za mjesec mart, april i maj, oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnih prostora za naredna tri mjeseca, subvencionisanje kamatnih stopa koji će poslovni subjekti podizati do odredjenog iznosa i po određenim kamatnim stopama te koje će grad subvencionisati iz neutrošenih sredstva garantnog fonda Gradske razvojne agencije čiji je porfelj 500.000 maraka. Treba napomenuti da će se usvajati i akti koji će se odnositi na pakete mjera pomoći za poljoprivrednike - rekao je Talić.

On napominje da je sjednica gradskog parlamenta koja će se održati u petak od izuzetnog značaja, jer da bi sve utvđene mjere bile zakonski sprovodive, određeni akti moraju biti usvojeni u Skupštini grada.

- Očuvanje naše ekonomije, odnosno radnih mjesta, pored očuvanja zdravlja naših sugradjana, je prirotet i tu nema dileme. Nadam se da ćemo postići koncenzus, tj jedinstvo svih partija po ovom važnom pitanju, jer pomoć privredi je nešto što bi svima trebao biti zajednički cilj i prioritet radi što bržeg  prevazilaženja ove teške situacije -rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana