Stanivuković: Ako skupštinska većina ne odgovori do 16 časova, od sutra nema gradskog prevoza

Jelena Tanacković
Stanivuković: Ako skupštinska većina ne odgovori do 16 časova, od sutra nema gradskog prevoza

BANjALUKA - Još nemamo potvrdu odbornika skupštinske većine da će novi cjenovnik u javnom gradskom i prigradskom prevozu biti usvojen, što je jedina garancija da grad prevoznicima može nastaviti da daje subvencije, kazao je za "Glas Srpske" gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Prodaja mjesečnih karata u Banjaluci je odgođena do daljeg, a prevoznici su najavili da od sutra obustavljaju rad jer nisu utvrđene nove cijene karata.

- Čekamo potvrdu do 16 časova, a ako je ne dobijemo, ne možemo dati prevoznicima zeleno svjetlo da nastave da voze. Pozivam odbornike Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata da se izjasne o ovom, trenutno najvažnijem pitanju za naš grad. Pozivam ih da se izjasne, jer njihov stav ne čekam samo ja, već prevoznici, njihovi zaposleni i hiljade naših sugrađana koji ne znaju kako će sutra doći na posao - naglasio je Stanivuković.

Kako bi sutra nastavili sa radom, prevoznici traže da im gradonačelnik potpiše izjavu da će oni imati plaćenu subvenciju za jul.

-Ja to mogu potpisati, ali šta ćemo sa avgustom. Tako samo produžavamo agoniju, nakratko prolongiramo ovaj problem jer Gradska uprava ne može bez Skupštine Grada i novog cjenovnika, prema kojem Grad preuzima teret poskupljenja na sebe u iznosu od 80 odsto – kazao je gradonačelnik.

Ponovio je da je Gradska uprava spremna da preuzme jul, ali da mora dobiti termin održavanja vanredne sjednice o javnom prevozu i kada će biti izglasani novi uslovi prevoza na teritoriji grada Banje Luke.

-Dakle, moramo da usvojimo kompletnu odluku, ne pristajemo na to da kažu da mi plaćamo dva mjeseca pa ćemo kasnije sjesti i vidjeti šta dalje. Na to ne mogu pristati na osnovu ranijeg iskustva sa ovom političkom situacijom u Skupštini – naveo je on.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana