Sportisti i Mozzart u akciji „Osmijeh za svako dijete”

GS
Foto: Mozzart

BANjALUKA - Proteklog vikenda u Banjaluci je održan prvi Humanitarni turnir „Osmijeh za svako dijete”. Fudbalski asovi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, sportisti i javne ličnosti u Univerzitetskoj dvorani zaigrali su na dva gola u humanitarne svrhe, a sav prihod od prodatih ulaznica ide Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“.

Sportski pobjednik na parketu bila je ekipa Slovenije, a moralnu pobjedu odnijeli su organizatori ovog humanitarnog turnira, kao i štićenici Doma „Rada Vranješević”.

Svoj dopinos ovoj plemenitoj misiji, kupovinom 400 ulaznica, dala je i kompanija Mozzart.

-Takmičenje je odlično prošlo, sportskog duha nije falilo iako rezultat nije bio u prvom planu. Najvažnije nam je da smo uspjeli da prikupimo novčanu pomoć za djecu u Domu „Rada Vranješević”. Pobjednik ovog turnira za nas je svako dijete iz ovog Doma. Mnogi su, donacijama ili kupovinom ulaznica, podržali našu humanu misiju, a izdvojio bih kompaniju Mozzart koja je kupila 400 ulaznica vrijednosti 2.000 KM i na tome im se posebno zahvaljujem – kaže jedan od organizatora turnira, Boro Vujić, koji je igrao za ekipu „All Stars”.

Osim njega u organizaciji i utakmicama turnira učestvovali su Saša Kajkut, Bojan Puzigaća, Vladan Grujić, Darko Maletić, Zlatan Muslimović i Boris Vrhovac Vrle, te ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić. Nisu samo fudbaleri zaigrali u ovoj akciji, bili su tu još košarkaš Marko Šćekić, rukometaši Goran Malić i Mladen Bojinović.

Humanitarne mečeve igralo je pet ekipa. Pored selekcije Slovenije, Borca i Partizana, igrali su i veterani Sarajeva te tim svih zvijezda. Pobjednički pehar podigli su Slovenci koji su u finalu savladali ekipu Borca sa 3:1, a treće mjesto pripalo je Beograđanima.

Osim novčane pomoći koja je prikupljena na humanitarnim mečevima, djeci u Domu Rada Vranješević podijeljeni su i paketi, a tokom utakmica mogli su uživo da gledaju svoje idole, što im je izmamilo osmijehe na lice.

- Bezrezervno smo podržali Humanitarni turnir „Osmijeh za svako dijete” jer smo u ovoj manifestaciji prepoznali vrijednosti koje svakodnevno baštinimo kroz naše društveno odgovorne akcije. To su podrška sportu i humanitarni rad kroz donacije, a ovo nije prvi put da smo pomogli Dom za nezbrinutu djecu Rada Vranješević- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Kompanija Mozzart i ranije je, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne”, više puta pružila podršku štićenicima ovog Doma. Organizatori turnira „Osmijeh za svako dijete” se nadaju da će ova sportska i humanitarna manifestacija da preraste u tradiciju i da će svake godine, uz podršku donatora poput Mozzarta, pomoć uputiti drugoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana