Skupština grada o tekućim obavezama 24. juna, a o rebalansu budžeta u julu: Prihodi i dalje padaju, neophodan dobar plan ušteda

A.S.
Skupština grada o tekućim obavezama 24. juna, a o rebalansu budžeta u julu: Prihodi i dalje padaju, neophodan dobar plan ušteda

BANjALUKA - Prijedlog rebalansa budžeta grada Banjaluka naći će se pred odbornicima na 41. sjednici Skupštine grada, koja bi trebala biti održana oko 15. jula, dogovoreno je današnjem Kolegijumu skupštine grada.

Prije ove, 24. juna biće održana 40. redovna sjednica na kojoj će odbornici raspravljati o tekućim obavezama, koje su na čekanju još od februara, kada je bilo posljednje redovno zasjedanje.

- Desetine tačaka su na čekanju. U pitanju su izvještaji gradskih ustanova i preduzeća, regulacioni planovi i slične tačke. Rebalans će biti razmatran tek u julu, jer moramo još pratiti ekonomsku situaciju, a trend pada prihoda ne staje i trenutno smo na nekih 13 miliona manjka. Moramo napraviti dobar plan, jer ćemo praviti dosta ušteda, kako ne bismo imali situaciju u novembru da grad ne može funkcionisati, jer nije napravljen dobar plan u junu - kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

I naredna redovna sjednica, zbog aktuelne epidemiološke situacije i mjera zaštite, biće održana u Banskom dvoru uz poštovanje svih propisa.

- Na današnjem kolegijumu, zajedno sa šefovima odborničkih klubova dogovorili smo okvirne termine naredne dvije redovne sjednice. Imamo obavještenje od Ministarstva uprave i lokalne samouprave da ne moramo tražiti više dozvole za održavanje sjednica. Prije 40. sjednice, 24. juna, imaćemo i skupštinski kolegijum, jer očekujemo velikih broj tačaka. Procjena je i da će sjednica trajati dva dana, kako bismo izbjegli duže zadržavanje u prostoru, ali i zbog obima posla - kazao je predsjednik Skupštine Zoran Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana