Radovi na novoj kružnoj raskrsnci između "Ekvatora" i Kastela u punom jeku

J.Sa.
Radovi na novoj kružnoj raskrsnci između "Ekvatora" i Kastela u punom jeku

BANjALUKA - Radovi na izgradnji kružne raskrsnice i parka na lokaciji između "Ekvatora" i tvrđave Kastel u ponom su jeku, a sve se gradi u cilju poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja.

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je radove i tom prilikom poručio da će nova raskrsnica u potpunosti promijeniti izgled ovog dijela grada.

- U epicentru raskrsnice biće park sa fontanama, klupama, prostorom za rekreaciju i uživanje – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj prostor svojim izgledom će podsjećati na raskrsnice koje smo do sada viđali u najpoznatijim evropskim i svjetskim metropolama.

- Za izgradnju i modernizaciju raskrsnice izdvajamo oko 1,2 miliona KM, dok će za izgradnju parka biti izdvojeno preko milion KM, što znači  da je riječ o projektu vrijednom oko 2,5 miliona KM koji će biti trajan i neupitan pečat novog razvoja grada – rekao je Stanivuković i pojasnio da se uporedo sa ovom raskrsnicom radi i na izgradnji kružne raskrsnice između Bulevara cara Dušana i Kninske ulice čija je vrijednosti oko 180.000 KM.

- U okviru ovog projekta posebno će biti tretiran pješački saobraćaj, posebno na dijelu Tržničke ulice. Trenutni prelaz je neadekvatan, jer nemamo ni zadovoljavajući protok motornog, a ni pješačkog saobraćaja – rekao je on.

Rekonstrukcijom ovog dijela grada biće uspostavljen novi režim saobraćaja koji će smanjiti gužve i poboljšati protok saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana