Radojičić: Banjaluka prošla kroz veliki izazov, nastavlja razvojim putem

GS
Radojičić: Banjaluka prošla kroz veliki izazov, nastavlja razvojim putem

BANjALUKA – Grad Banjaluka posljednjih je godina pravio ozbiljne razvojne korake i očekujemo da će nastaviti tim putem.

Istakao je to gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povodom proslave krsne slave grada – Spasovdana i dodao da to znači veliki broj ulaganja, poboljšavanje uslova života, gradnju komunalne infrastrukture, vrtića, saobraćajnica, mostova i svega što građanima treba.

Čestitajući Banjalučanima krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, Radojičić je podsjetio da je  grad posljednjih godina otvarao po nekoliko hiljada novih radnih mjesta, da trenutno ima povećan broj nezaposlenih, ali je izrazio nadu da će i u oblasti zapošljavanja krenuti uzlaznom putanjom.

Napominje da ove godine Banjaluka Spasovdan dočekuje u drugačijim okolnostima, ali da iz ove krize građani izlaze sigurni u zdravstvenom smislu.

- Svi pokazetelji koje imamo posljednjih dana govore o tome da se epidemija virusa korona smiruje i da smo kroz taj veliki izazov prošli. Ostaju socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da uz sve probleme i izazove, nastavimo istim razvojnim putem - naglasio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Današnju krsnu slavu - Spasovdan, Radojičić je čestitao i gradovima Beograd i Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić napomenuo je da je grad preduzeo sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita zdravlja stanovništva i javnog zdravlja.

- Nadam se da ćemo prevazići posljedice koja sada osjećamo i da ćemo se vratiti investicionim aktivnostima koje smo imali prije pandemije. Želim da istaknem da su građani bili dosta odgovorni i nadam se da će tako biti i dalje - rekao je Talić.

Proslava slave grada počela je Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, koju služi njegovo preosveštenstvo episkom banjalučki Jefrem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana