Projekat za dostupnije usluge osobama sa smetnjama u razvoju

Srna
Projekat za dostupnije usluge osobama sa smetnjama u razvoju

BANjALUKA - Gradska razvojna agencija Banjaluka predstavila je na video-konferenciji projekat “Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju”, koji finansira EU kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014-2020.

Iz Gradske razvojne agencije navode da su ciljevi projekta poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga, te kvaliteta socijalne uključenosti i obrazovanja djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Ciljevi projekta su i uspostavljene nove usluge za dijagnostiku i nabavka nove opreme za rad sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju, obuka lica koja rade sa ovom populacijom, te uspostavljanje saradnje i razmjene znanja i informacija.

Realizacija projekta će trajati do 31. decembra naredne godine, a ukupna vrijednost je 575.000 evra.

Gradska razvojna agencija Banjaluka je nosilac projekta, a partneri su Centar “Zaštiti me” Banjaluka, Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka, Osnovna škola “Voštarnica” iz Zadra i Resursni centar za djecu i mlade iz Podgorice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana