Odbornici u gradskoj skupštini osnovali Narodni pokret "Banjaluka zove"

A.S.
Odbornici u gradskoj skupštini osnovali Narodni pokret "Banjaluka zove"

BANjALUKA - Narodni pokret "Banjaluka zove" koji su osnovali odbornici u Skupštini grada Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac danas je u Banskom dvoru održao prvu konvenciju, kojom je ozvaničen početak rada novog subjekta na političkom nebu Banjaluke.

Na konvenciji je potvrđeno da će rukovodstvo činiti tročlano predsjedništvo koje će činiti Savić-Banjac, Lazić i Dražen Milosavljević, a kako su istakli oni će u Banjaluci djelovati kao opozicioni pokret.

- Nastavljamo sa političkim aktivizmom kako kroz odborničko djelovanje u Skupštini grada, ali i kroz rad na terenu, okrugle stolove, a u planu je da iniciramo i ukrupnjavanje opozicije u Banjaluci, kako bismo odnijeli pobjedu na narednim izborima - kazao je Lazić.

Odbornica Mirna Savić-Banjac kazala je da u ovu priču ulaze potpuno neopterećeno i bez ikakvog pritiska.

- Pokazali smo da ne patimo od funkcija, da nismo potkupljivi i da nikome ne odgovaramo. Nastojaćemo da svoje sposobnosti i znanje pokažemo kada dođemo na vlast - kazala je Savić-Banjac.

Pokret još zvanično nije imao razgovore sa drugim političkim partijama, ali kako su istakli oni će djelovati kao opozicija aktuelnoj vlasti i radiće na tome da na naredne lokalne izbore izađu sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika i da će nastojati da jedinstveno promjene vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana