Mjesečne karte za jun važe i za posljednju sedmicu maja, od ponedjeljka prilagođeni ljetni režim polazaka

GS
Mjesečne karte za jun važe i za posljednju sedmicu maja, od ponedjeljka prilagođeni ljetni režim polazaka

BANjALUKA - S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Takođe, u ponedjeljak počinje prodaja svih vrsta mjesečnih karata, a putnici će sa kupljenim kartama za jun moći koristiti javni prevoz i posljednje sedmice maja koja je ispred nas.

Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani iznosi na gradskim linijama oko 800, a na prigradkom području preko 150, i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci će biti od 5.30-6.00 časova, a zadnji oko 22.30, u zavisnosti od linije.

Postupajići po preporuci Instituta za javno zdravstvo, apelujemo da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

U cilju zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti kao i do sada redovno dezinfikovani.

Svi redovi vožnje će biti postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije se mogu dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata kao i u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051/244-444, lokal 481, navedeno je na sajtu Grada.

Postupajući po preporuci Instituta za javno zdravstvo, iz Gradske uprave apeluju da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

„Radi zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti, kao i do sada, redovno dezinfikovani“, navedeno je u saopštenju.

Svi redovi vožnje biće postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije moguće je dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata, kao i u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve na broj telefona 051/244-444, lokal 481.

Red polazaka od 25, maja pogledajte OVDJE.

 

 

  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana