Duplo više novooboljelih u Banjaluci nego prethodne sedmice

Srna
Duplo više novooboljelih u Banjaluci nego prethodne sedmice

BANjALUKA -Dom zdravlja Banjaluka upozorio je danas da se povećao broj pregleda pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

U periodu od 22. do 28. februara bilo je ukupno 417 lica pozitivnih na virus korona, što je povećanje za 100 odsto u odnosu na sedmicu prije nje.

Navedeni period obilježio je i povećan broj pregleda u ambulanti za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama za djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola.

U ovoj ambulanti je protekle sedmice pregledano 492 djece, što je za 116 više od sedmice prije, kada je bilo ukupno 376 pregleda.

Tokom prošle sedmice povećan je i broj briseva. Od 22. do 28. februara uzeto je ukupno 356 uzoraka za analizu na prisustvo virusa korona, 126 više nego sedmice prije.

Povećao se u istom periodu i broj pregleda u ambulanti za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama za odrasle pacijente i učenike srednjih škola.

Protekle sedmice u ovoj ambulatni pregledano je 1.248 odraslih lica, za 196 više od sedmice prije, kada su obavljena ukupno 1.052 pregleda.

U kovid ambulantama u naselju Dolac prošle sedmice pregledana su 362 lica, što je za 118 više nego u sedmici prije, kada su obavljena 244 pregleda lica oboljelih od kovida 19, dodaje se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Banjaluka su potvrdili da je epidemiološka situacija u gradu i dalje je nepovoljna i još jednom apeluju da građani poštuju sve propisane mjere i budu odgovorni prema sebi i drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana