Banjaluka: Rekordan prihod od novogodišnjih praznika

RTRS
Banjaluka: Rekordan prihod od novogodišnjih praznika

BANjALUKA - Banjaluka je premašila sva očekivanja o dolasku turista za novogodišnje praznike.

Prema podacima Poreske uprave, od 30. decembra do 2. januara, u trgovinama i kafićima potrošeno je čak 4,24 miliona KM, što je za 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Dolazak velikog broja turista očekuje se i za pravoslavnu Novu godinu.

Kafići, klubovi i hoteli u Banjaluci bili su popunjeni do posljednjeg mjesta. Veliki broj turista došao je da provede praznike baš u ovom gradu.

Prema nezvaničnim podacima iz Turističke organizacije, Banjaluka je u 2019. godini zabilježila više dolazaka nego u 2018.

- Svi kapaciteti bili su popunjeni. Isto to očekujemo i za pravoslavnu Novu godinu. Što se tiče poređenja sa 2018. godinom, u 2019. će biti oko 86.000 dolazaka - navela je Irena Radivojević, direktorka TO Banjaluka.

Bogata gastronomska ponuda i gostoprimstvo naših ugostitelja privlače goste iz regiona i inostranstva.

- U svakom slučaju smo premašili očekivanja o broju posjeta. Od turista prednjače gosti iz Slovenije, ali je bilo dosta ljudi sa Zapada i, naravno, iz Srbije i Hrvatske - kaže ugostitelj Damir Arnautović.

Očekuje se i slavlje za pravoslavnu Novu godinu, tako da će Banjaluka tokom januara biti jedna od najpoželjnijih destinacija u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana