Banjaluka: Javni poziv apotekama otvoren do sutra

Srna
Banjaluka: Javni poziv apotekama otvoren do sutra

BANjALUKA - Javni poziv apotekama na području Banjaluke da se uključe u akciju "Niste sami", kako bi, poslije dostave životnih namirnica, bio omogućen i servis dostave lijekova osobama starijim od 65 godina, otvoren je do sutra.

Gradski štab za vanredne situacije raspisao je juče javni poziv, koji je otvoren 48 časova, a planirano je da dostava lijekova osobama starijim od 65 godina, koje imaju zabranu kretanja zbog aktuelne epidemiološke situacije, počne već od ponedjeljka, 30. marta.

Nastojeći da odgovori na potrebe građana, Gradska uprava Banjaluka pokrenula je aktivnosti na proširivanju usluga u okviru akcije "Niste sami" i to uslugom izdavanja i dostave lijekova osobama starijim od 65 godina koje imaju zabranu kretanja zbog epidemije virusa korona, saopšteno je iz Gradske uprave.

U javnom pozivu navedeno je da će izabrane apoteke u okviru akcije izdavati lijekove sa pozitivne liste i prodavati lijekove koji nisu na listi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ili čiji je režim izdavanja "bez recepta", a dostavu lijekova organizovaće grad u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama bez dodatnih troškova dostave za apoteke ili građane. Putem javnog poziva biće određena po jedna apoteka ili prodajni objekat apoteke za pet zona dostave i to Centar-Nova varoš, Borik, Obilićevo-Starčevica, Rosulje-Petrićevac i Lazarevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana