Klizište progutalo trotoar u Srpskim toplicama

Jasmina Perišić
Klizište progutalo trotoar u Srpskim toplicama

Banjaluka - Rupa na trotoaru na magistralnom putu M16 u naselju Srpske toplice, nedaleko od bazena Šeher, već mjesec ugrožava pješake, koji, da bi je zaobišli, moraju hodati po magistralnom putu.

Trotoar uz rijeku Vrbas, na kojem se rupa i nalazi, urušen je u poplavama, a pješaci rizikuju da kroz ovu rupu propadnu pravo u rijeku.

Mještanka Srpskih toplica Milica C. kaže da svakodnevno prolazi ovim trotoarom, jer vodi dijete u školu.

- Još od avgusta je ova rupa na trotoaru, a sa svakom kišom asfalt se urušava sve više. Na drugoj strani ulice nema trotoara, pa je neophodno zbog blizine škole da se trotoar sanira, jer je pitanje dana kada će neko stradati - rekla je Milica.

Naime, kako priča ova mještanka, postoji mogućnost da pješake udari automobil, a vrlo je moguće da neko i upadne u rupu po mraku ili zbog nepažnje.

- Djeca koja ne putuju autobusom tuda prolaze u školu i strahujem za njihovu bezbjednost. Neki se čak i igraju tako što rupu preskaču, a neko je pokidao traku za upozorenje koja je bila postavljena - rekla je Milica.

Predsjednik MZ Srpske toplice Mlađenka Trivić rekla je da je ovo oštećenje na trotoaru prouzrokovalo klizište koje je nastalo u avgustovskim poplavama.

- Voda je potkopala obalu ispod trotoara, tako da se on sada lagano urušava i rizično je prolaziti tuda. Postavljane su i trake upozorenja, a o ovom problemu smo obavijestili i Gradsku upravu - rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da su dobili obećanje iz Gradske uprave da će sanacija ovog trotoara biti završena do početka zime.

Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja rekli su da će izaći na teren da procijene štetu.

- Kada procijenimo kolika je šteta, znaćemo i kada će oštećenja biti sanirana. To će biti vjerovatno u okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica - rekli su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana