Predstava “Koboldi” oživjela duh starih vremena

A. G.
Predstava “Koboldi” oživjela duh starih vremena

BANjALUKA - Predstava “Koboldi” u režiji Todora Valova iz Bugarske premijerno je izvedena večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Inspiracija za predstavu Valovu je bila bajka “Medna kaša grofice Berte” Aleksandra Dime, koju je dramatizovao i na premijeri izazvao burne aplauze i oduševljenje.

Brojna glumačka ekipa: Aleksandra Spasojević, Aleksandar Blanić, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić, Božana Bijelić, Đorđe Janković, Slobodan Perišić i Dragan Vučić odlično je odgovorila izazovu i na sceni dočarala prizore iz davnih vremena.

- U 24 godine dugoj karijeri nisam imala ovakvu ulogu koja je zaista nešto posebno - rekla je Aleksandra Spasojević koja tumači lik grofice Berte.

Izuzetni kostimi, efektna muzika i sjajna glumačka igra uz rediteljsku palicu Todora Valova iznjedrili su predstavu o kojoj će se sigurno dugo pričati na pozorišnim scenama gdje god bude gostovala.

- Ova predstava je i pokušaj pozorišno-muzičke parodije na spoj stilova - fantazije, akcije i junačkog epa - kaže Valov.

Predstava, namijenjena djeci starijoj od sedam godina dokazuje da u digitalnoj eri pozorište ima svoje mjesto i da bajke postavljene na savremen način odlično komuniciraju sa djecom.

Prva repriza predstave “Koboldi” je sutra u 18 časova na velikoj sceni Dječijeg pozorišta RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana