Dječije pozorište Republike Srpske: Sedmica posvećena reditelju Živomiru Jokoviću

M. M.
Dječije pozorište Republike Srpske: Sedmica posvećena reditelju Živomiru Jokoviću

BANjALUKA - Predstava “Biberče” u režiji Živomira Jokovića biće emitovana večeras na zvaničnom “Jutjub” kanalu Dječijeg pozorišta Republike Srpske, a ovosedmični repertoar dječijeg nacionalnog teatra biće posvećen upravo njegovim predstavama.

Emitovanje ovog komada počinje u 18 časova, a u subotu će najmlađa pozorišna publika imati priliku da onlajn pogleda i predstavu “Bajka o Palčiću”, takođe od 18 časova.

- Ono što čini posebnim ovog reditelja je da je i njegova prva predstava koju je realizovao sa banjalučkim ansamblom 2002. godine - “Crvenkapa” dosegla već 6.764 pregleda na “Jutjub” kanalu - poručuju iz Dječijeg pozorišta RS.

Dječije pozorište već nekoliko mjeseci održava onlajn komunikaciju sa svojom publikom, a emitovanje predstava na zvaničnom “Jutjub” kanalu započeli su 23. marta.

- Zavjesa na sceni nacionalnog teatra za djecu je spuštena, a ansambl je posljednji put igrao pred publikom 10. marta 2020. godine na sceni Malog pozorišta “Duško Radović” u Beogradu. Bilo je to izvođenje predstave “Sirano de Beržerak” Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića. Ova predstava imala je premijeru 27. februara, tako da je Siranov “put” ka srcima publike zaustavljen nakon svega četiri izvođenja. Sa scene, kao i sva pozorišta svijeta, i Dječije pozorište je komunikaciju sa publikom nastavilo putem “Jutjub” kanala, “Fejsbuka”, “Tvitera” i “Instagrama”. Od 23. marta emitovano je 25 predstava. Zbirom dosadašnjih pregleda, brojka “klikova” na “Jutjubu” prelazi 40.000 - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS i dodali da se nakon rekordne onlajn gledanosti nadaju povratku i još uspješnijem nastavku svoje 64. sezone.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana