Zvuci violine i klavira u Srpcu

Dejan Jovičić
Zvuci violine i klavira u Srpcu

Srbac - Profesor violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci Natalija Todorović održaće večeras koncert u Domu kulture u Srpcu sa početkom u 19 časova. Banjalučka umjetnica nastupiće u klavirskoj saradnji sa Vladom Danićem, sa kojim svira od prošle godine, a do sada su zajedno održali desetak koncerata po cijeloj BiH.

Koncertom u Srpcu počeće novu seriju nastupa na kojima će publika imati priliku da uživa u čuvenim kompozicijama Volfganga Amadeusa Mocarta, Bele Bartoka i Vlade Miloševića, kao i autorskim kompozicijama banjalučke violinistkinje, među kojima se izdvajaju i kompozicije za violinu iz njene solo zbirke “Prosnevanje”.

- U svakom gradu u kojem sam nastupila predstavila sam makar jedno talentovano dijete, a tako će biti i u Srpcu, gdje ću na koncertu ugostiti nekoliko učenika koji pohađaju školu klavira - rekla je Natalija.

Ona već 11 godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima, kako na republičkim tako i međunarodnim festivalima i takmičenjima, među kojima se izdvajaju nastupi u Sremskoj Mitrovici, Bečeju i Novom Sadu.

- Violinska pedagogija mi je takođe važna pa sam tako prošle godine održala dvije radionice za violiniste pod nazivom “Radost sviranja”, gdje sam okupila 27 malih violinista iz regiona. Planiram da 6. i 7. jula ove godine u organizaciji Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci održim treću po redu radionicu “Radost sviranja”, a do tada nastojaću da odsviram solističke koncerte u Zenici, Sarajevu, Doboju, Gradišci i drugim gradovima u okruženju - kazala je Todorovićeva.

Kao solista nastupala je širom BiH, zatim u Srbiji, Sloveniji, Austriji i Crnoj Gori, a kao jedan od predstavnika gudačkog odsjeka Banjalučke akademije tri puta je učestvovala na Međunarodnom seminaru u Crnoj Gori.

Koncert u Srpcu je organizovan u saradnji sa Centrom za kulturu i sport Srbac.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana