Zorić: Naš film govori o tri života jedne žene

Tanjug
Zorić: Naš film govori o tri života jedne žene

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je koreditelj Dušan Zorić koji je govorio o filmu "Da li ste videli ovu ženu" koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji.

Zorić je rekao da se film, koji je radio sa korediteljem Matijom Gluščevićem, našao u programu "Nedelja kritike" gde se sedam ostvarenja takmiči za Zlatnog lava za najbolji debitantski film.

"Nadao sam se da će da prođe dobro, da će biti na nekom od festivala, ali nismo baš očekivali da će baš da bude na velikom. Ali super!", rekao je Zorić.

Prema njegovim riječima, "Da li ste videli ovu ženu" govori o tri života jedne sredovečne žene kaja na različite načine pokušava "da iskoči iz svoje kože i promeni tok života".

Zorić je podsetio da su tokom studija Gluščević i on imali ideju za kratke filmove koje je povezao glavni lik žene od 50 godina koaj shvata da želi nešto drugo.

"Shvatili smo da imamo istog glavnog lika i da može biti jedan, koji kroz neke metamorfoze proživaljava različite sudbine", rekao je reditelj.

Zorić je rekao da u filmu Ksenija Marinković igra glavnu ulogu, "nosi sve, ona je u svakom kadru i sceni". U filmu se pojavljuju i Olga Odanović, Goran Bogdan, Jasna Ðuričić i drugi, a Zorić dodaje da su svi ostali likovi arhetipovi, "svi igraju za nju, ceo ansambl i prave prostor" gde može da se pokaže ideja autora.

Zorić je naveo da su glumci dolazili na dan, dva tokom pet godina da pomognu i svima se svidela ideja filma, pa im nije bio problem što su male uloge. Mladi reditelji će svoje planirane sledeće filmove ostvariti zasebno, a Zorić za svoj kaže da će biti miks žanrova, jer voli i" kad je malo zabavno i strašno".

"I ovaj film (Da li ste videli ovu ženu) ne može da se odredi koji je žanr", dodao je Zorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana