Zlatna antena po Radmili Savićević

Srna
Zlatna antena po Radmili Savićević

BEOGRAD - Nagrada Zlatna antena za najbolju žensku epizodnu ulogu od ove godine nosiće ime po legendarnoj glumici Radmili Savićević, saopšteno je iz Festivala drama i serija FEDIS.

U saopštenju se ističe da organizatori ovog festivala nastavljaju tradiciju, pa će, poslije nagrade za najbolju mušku glavnu ulogu “Ljubiša Samardžić” i nagrade Zlatna antena za najbolju žensku glavnu ulogu po Mileni Dravić, još jedna legendarna dramska umjetnica imati nagradu sa svojim imenom na manifestaciji posvećenoj TV dramama i serijama.

Legendarna glumica rođena je kao Radmila Milenković 8. februara 1926. godine u Kruševcu, gdje je i započela glumačku karijeru u tamošnjem pozorištu.

Odigrala je više od 70 uloga na filmu i televiziji, ali je najznačajnije role odigrala upravo u TV serijama.

“Ostaće upamćena kao gazdarica Savka u žDiplomcimaž, Violeta u žKamiondžijamaž, Baba Tomanija u seriji žBabino unučež, Šurdina baba u žVrućem vetruž, Vuka Petrović u žPozorištu u kućiž, Žarka u žBoljem životuž i na kraju kao Riska Golubović u žSrećnim ljudimaž, za koju je dobila nagradu Novosti - Ona i on, na Festivalu u Nišu zajedno sa Velimirom Batom Živojinovićem, 1994. godine”, ističe se u saopštenju.

Preminula je 2001. godine u Beogradu.

Međunarodni festival drama i serija FEDIS, 11. po redu, biće održan od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda uz učešće 16 serija iz Srbije i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana