Završena revija dječijeg horskog pjevanja Mala vila

Srna
Završena revija dječijeg horskog pjevanja Mala vila

Prijedor - U Prijedoru je večeras održano drugo veče revije dječijeg horskog pjevanja "Mala vila", kojom su započele majske svečanosti povodom 16. maja, Dana grada.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je muzičkim pedagozima, dirigentima horova uručio zahvalnice za kontinuiran rad i za učešće u ovoj reviji u kojoj se predstavilo 13 horova sa ukupno 449 djece. Publici su se večeras predstavili hor Dječijeg vrtića "Radost", horovi osnovnih škola iz Omarske i Kozarca, te horovi gradskih škola "Dositej Obradović", "Branko Ćopić" i "Petar Kočić".

Prve večeri u Pozorištu Prijedor nastupili su Dječiji hor "Vilenjak", horovi škola iz Busnova, Brezičana, Ljubije, Petrova, te gradske osnovne škole "Desanka Maksimović" i hor osnovaca Muzičke škole "Savo Balaban".

Obilježavanje Dana grada nastavlja se u ponedjeljak, 13. maja, u 20.00 časova kada Pozorište Prijedor igra "Pokondirenu tikvu".

Za utorak, 14. maja, u 21.00 čas u Muzeju Kozare najavljeno je otvaranje "Proljećne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Srbije".

U srijedu, 15. maja, od 15.00 do 19.00 časova biće održana 26. Međunarodna ulična trka, a od 21.30 časova koncert Aleksandre Radović na Trgu majora Zorana Karlice.

U četvrtak, 16. maja, u 11.15 časova pred zgradom Gradske uprave nastupiće mališani Dječijeg vrtića "Radost", u 11.30 biće položeni vijenci na spomenik "Za krst časni" i na spomenik oslobodiocima grada u Drugom svjetskom ratu koji se nalazi u parku na Pećanima, a za 12.00 časova najavljena je svečana akademija povodom Dana grada u Pozorištu Prijedor.

U petak, 17. maja, u Ljetnoj bašti koncert će održati grupa "Osvajači", a predgrupe će početi da sviraju od 18.00 časova.

U subotu, 18. maja, Šesnaestomajskom biciklijadom na Trgu majora Zorana Karlice od 11.00 časova biće završen zvanični program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana