Za sufinansiranje projekata iz kulture prijavljeno 66 projekata

SRNA
Za sufinansiranje projekata iz kulture prijavljeno 66 projekata

BANjALUKA - Na Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u ovoj godini prijavljeno je ukupno 66 projekata, od kojih 56 ima potpunu dokumentaciju, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Javni konkurs bio je otvoren od 1. do 26. aprila, a mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti kulture, ustanove iz oblasti kulture /čiji je osnivač Vlada Republike Srpske/, pravno lice čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, te fizičko lice - samostalni preduzetnik, što je novina u ovom konkursu. Novina predviđena pravilnikom jeste da se javni konkurs raspisuje iz oblasti pozorišne, filmske, muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, vizuelnih umjetnosti, književnosti, izdavaštva i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa.

Za konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva budžetom je predviđeno ukupno 142.000 KM, a visina sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom projektu iznose do 15.000 KM. S

vih 56 projekata sa potpunom dokumentacijom razmatra Komisija za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, koju je imenovao gradonačelnik iz reda umjetnika i stručnjaka u kulturi, navodi se u saopštenju.

Nakon što izvrši stručno vrednovanje projekata, Komisija dostavlja izvještaj sa rang-listom i predloženim iznosima za sufinansiranje projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana