Voji Brajoviću nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umjetnosti

Srna
Voji Brajoviću nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umjetnosti

BEOGRAD - Dramskom umjetniku Voji Brajoviću uručena je nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umjetnosti u domaćem igranom filmu.

Brajoviću je nagrada uručena sinoć u okviru programa festivala "Filmski susreti" u Nišu.

- Kada čovek dobije neku nagradu kao "Zlatnu palmu", "Pulsku arenu", "Oskara", onda ne može da priča o tome, ali kada dobije "Pavla Vuisića" onda je to ogromna čast. Mnogi ne znaju kakva je to čudesna ličnost bila, kakva intelektualna gromada... Hvala svima - rekao je Brajović.

Njemu je nagrada uručena u bioskopu "Sinepleks" u Nišu gdje se iz Tvrđave preselio tradicionalni festival zbog epidemije korone.

Brajović je od 1971. godine do danas snimio oko 130 filmova, a pozorišne uloge se ne daju tako lako izbrojati.

On je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1969. godine u kome za 40 godina ostvario gotovo 50 uloga, prenijeli su beogradski mediji.

Paralelno sa tim je kao gost igrao, a i danas nastupa na scenama drugih pozorišta, kao što su "Zvezdara teatar", "Atelje 212", "Beogradsko dramsko pozorište", "Srpsko narodno pozorište" iz Novog Sada, "Crnogorsko narodno pozorište" iz Podgorice, "Grad teatar" Budva i druga.

Popularni Tihi iz "Otpisanih" dobitnik je velikog broja nagrada koje u staroj Jugoslaviji i sada Srbiji glumac može da dobije. Među njima su "Dobričin prsten", "Oktobarska nagrada grada Beograda", "Zoranov brk" i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana