“Višnjićevi dani” u novembru

Lj. A.
“Višnjićevi dani” u novembru

BIJELjINA - Bijeljinski odbor “Prosvjete” počeo je sa pripremama za ovogodišnju manifestaciju “Višnjićevi dani”, koja bi trebalo da bude održana od 5. do 8. novembra.

Ovogodišnja 27. manifestacija u čast slijepog pjesnika i guslara Filipa Višnjića biće organizovana u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Sadržaji u zatvorenom prostoru su otkazani, a ograničen je i broj posjetilaca.

- Pandemija virusa korona uticala je na program “Višnjićevih dana”. Iz tog razloga Gradski odbor “Prosvjete” u Bijeljini je donio odluku da u program manifestacije uvrsti sadržaje koji mogu samo da se organizuju na otvorenom prostoru i sa što manjim brojem posjetilaca. Mi svake godine u saradnji sa Gradskom upravom organizujemo ovu manifestaciju sa raznovrsnim programom - rekla je Jelena Pantić, sekretar GO SPKD “Prosvjeta” Bijeljina.

Takmičenje recitatora i besjednika zbog učešća velikog broja takmičara je otkazano, a raspisan je konkurs za literarne radove za učenike viših razreda osnovne škole i za učenike srednjih škola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana