Uspjeh glumca Narodnog pozorišta RS u Zaječaru: “Zoranov brk” za Borisa Šaviju

I.B.
Uspjeh glumca Narodnog pozorišta RS u Zaječaru: “Zoranov brk” za Borisa Šaviju

BANjALUKA - Glumac Boris Šavija dobio je prestižnu nagradu “Zoranov brk” za najboljeg glumca na 30. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru.

Ovo priznanje osvojio je za ulogu Nedeljka kojeg igra u predstavi “Jugoslavija moja otadžbina” koja je nastala u koprodukciji Pozorišta Prijedor i Gledališča Kopar teatro Kapodistria. Ova predstava je rađena po romanu Gorana Vojnovića, a za režiju je bio zadužen Marko Misirača.

Glumac Boris Šavija je srpskim medijima nakon izvođenja predstave u Zaječaru istakao da je radio sa ljudima sa kojima nije ranije sarađivao, što je blagodat za svakog glumca.

- Kad se upoznam sa nekim drugim glumcem ili sa nekim drugim čovjekom to su jedinstveni odnosi. U stvari, on probudi nekog novog tebe kojeg nisi ni znao da imaš. To se desilo i u ovoj predstavi. Mogu da kažem da je bilo neke hemije i da se složim da smo postali prijatelji - rekao je Šavija.

Komad obrađuje temu internalizovane traume kod sina koji poslije 16 godina otkriva da mu je otac ipak živ, ali i da je za njim raspisana potjernica haškog tribunala, i u njemu se zapravo krije taj poznati, i danas gotovo arhetipski dramski zaplet.

Na 40. Pozorišnim igrama u Jajcu ovaj komad proglašen je najboljom predstavom u cjelini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana