U utorak onlajn koncert pijanistkinje Elize Tomelini

Srna
U utorak onlajn koncert pijanistkinje Elize Tomelini

BANjALUKA - Kulturni centar Banski dvor Banjaluka emitovaće na svom "Jutjub" kanalu u utorak, 26. maja, koncert pijanistkinje iz Italije Elize Tomelini.

Onlajn koncert italijanske pijanistkinje biće prikazan u 20.00 časova, najavljeno je iz ove institucije kulture.

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović izrazio je zadovoljstvo što će najširem auditorijumu biti predstavljen koncert vanserijske umjetnice kao što je Eliza Tomelini.

"Nadaleko poznata po svom sugestivnom i virtuoznom stilu izvođenja, pijanistkinja će nas provesti kroz neke od najljepših stranica klavirske literature napisanih od Franca Lista i Sergeja Rahmanjinova", rekao je Matović.

Matović je podsjetio da je koncertom ove italijanske pijanistkinje na veličanstven način zatvoren 2. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata", te da je umjetnica čak četiri puta vraćena na bis.

Kulturni centar Banski započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima ove ustanove, sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i tokom vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana