U Prijedoru otvorena izložba o Milevi Marić Ajnštajn

Srna
U Prijedoru otvorena izložba o Milevi Marić Ajnštajn

PRIJEDOR- Izložba "Mileva Marić Ajnštajn" otvorena je danas u Muzeju Kozare u Prijedoru.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić rekao je da je izložba realizovana u saradnji sa Savezom inovatora Republike Srpske, kao što su to bile i izložbe o Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću 2017. i 2019. godine.

"Ova izložba je u tom duhu, veoma ilustrativna, na zanimljiv način i kada je riječ o tekstu i kada je riječ o fotografijama. Donosi život Mileve Marić od njenog rođenja 1875. pa do smrti 1948. godine na način prihvatljiv širokoj publici. Ono što možemo preporučiti jeste da izložbu pogleda što više učenika osnovnih i srednjih škola jer je i zabavna i edukativna", izjavio je Radonjić novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Saveza inovatora Republike Srpske Milovan Bajić naveo je da je ovom izložbom Mileva predstavljena u vremenu i prostoru u kojem je živjela i radila.

"Imamo više od 30 banera, a svaki baner je jedna mala, zasebna priča, što je kuriozitet ove izložbe. Izložba je lijepa i može se puno toga naučiti", istakao je Bajić.

Predsjednik Saveza pronalazača Prijedor Slavko Elijaš napomenuo je da ovo udruženje već treći put priprema izložbu velikana.

"Zadovoljstvo nam je da možemo zajedno u saradnji sa Savezom inovatora Republike Srpske da našim građanima pokažemo dostignuća naših ljudi koji su uspijevali u tome", dodao je Elijaš.

Izložba će biti postavljena do kraja mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana